Des de la Fundació Diverse hem impulsat la iniciativa d’elaborar un manual en format llibre orientat a infants amb dislèxia. El llibre Quelcom anomenat dislèxia, escrit per la logopeda Christen Bruce i el psicòleg Isaac Casas, s’ha concebut com una eina dissenyada per a pares, mares i professionals propers a infants amb dislèxia, i també per als propis infants.
A Diverse situem l’infant en el centre de la nostra intervenció (basant-nos en models centrats en la persona). Seguint aquesta premissa, l’objectiu d’aquest recurs és ajudar els nens i nenes amb dislèxia i el seu entorn a explorar-la i normalitzar-la mitjançant metàfores visuals, estratègies profitoses, referents destacats i explicacions basades en conceptes neuropsicològics que els ajudaran a interioritzar una actitud resilient i de fortalesa envers la dislèxia. Durant aquest acompanyament, Quelcom anomenat dislèxia també té l’objectiu d’apropar als infants amb dislèxia determinats coneixements neuropsicològics mitjançant un llenguatge planer i accessible.
La nostra missió: ajudar els infants amb diferències i dificultats d’aprenentatge
A la Fundació Diverse tenim el propòsit de facilitar oportunitats a la població més desafavorida, a fi de promoure’n l’autoconfiança i potenciar totes les seves fortaleses. La cohesió social, la diversitat, el pluralisme i la inclusió són fonamentals per a aconseguir els nostres objectius. En aquest sentit, el llibre que presentem neix d’una iniciativa educativa que vol garantir un millor servei als infants amb diferències i dificultats d’aprenentatge.
Distribució d’exemplars gratuïts a entitats i institucions properes als infants
Per tal que aquest recurs documentat arribi als infants que més ho necessiten a través dels professionals i familiars del seu entorn, facilitem exemplars del llibre a les entitats, als centres i a les institucions que hi estiguin interessades de manera gratuïta.
Així mateix, oferim a aquestes entitats la possibilitat d’organitzar, a les seves seus, una xerrada amb els autors del llibre perquè tinguin tota la informació necessària sobre com utilitzar-lo a l’hora de posar-lo a l’abast dels seus usuaris i usuàries. Ja hem presentat Quelcom anomenat dislèxia als següents centres:
- Hospital Vall d’Hebron (Unitat de Logopèdia)
- UTAE – Sant Joan de Deu
- Institut Som Via
- Fundació Adana
- Institut Trivium
- Paido Salut infantil (Pediatria Hospital Quirón Dexeus)
- Institut Guttman
Isaac Casas i Christen Bruce, coautors del llibre Quelcom anomenat dislèxia, elaborat en col·laboració amb la Fundació Diverse, amb part de l‘equip de logopèdia de la Vall d’Hebron durant l’acte de presentació a l’hospital, el passat 22 de desembre de 2023.
Part de l’equip de Som Via amb els autors del llibre i Clàudia Roca, Directora de la Fundació Diverse, durant la presentació de Quelcom anomenat dislèxia a aquesta entitat el 29 de gener de 2024.
Isaac Casas i Christen Bruce, coautors del llibre Quelcom anomenat dislèxia, presentant-lo als i les professionals de l’Institut Guttman el 5 d’abril de 2024.
En cas que estigueu interessats o interessades a rebre’l, us animem a escriure’ns a dislèxia@fpdiverse.org.
Tota la informació, consells i recomanacions a la web de Quelcom anomenat dislèxia
A través de la pàgina de Quelcom anomenat dislèxia podeu accedir a tota la informació del llibre i també a un petit vídeo que inclou els testimonis dels dos autors del llibre. A més, hi trobareu una sèrie de consells i recomanacions per als adults que vulgueu aprendre més sobre la dislèxia.